Skådat genom fönstret

Nu har vi fått in en novell ifrån en tjej som heter Magdalena.

Hennes blogg hittar ni här!

"en miljöbeskrivning i lite Strindberg-stil."

Skådat genom fönstret

En eftermiddag då vårens glada värme verkade närmare än vinterns kyliga vindar, blåste det en uppfriskande lätt vind genom träden i en trädgård på Lärkgatan. I vinden fanns lukten av vår, av nya bättre tider och en antydan till en stickande kall känsla som kändes ända ner i lungorna när det andades in. Granen berördes utav den stillsamma vindpusten och grenarna gungade lätt fram och tillbaka så som en liten och nätt båt ovanpå ett lugnt och stillsamt hav.

 

 Solen lyste sina sista värmande strålar för dagen då den sakta var på väg ner för den iskalla blå himlen som påminde om ett par känslokalla men tilldragande ögon som hade förmågan att se in i varje människas själ. Vita, lätta, tunna men fylliga moln beträdde himlen och gav jordens tak en mjukare känsla. Även den kyckling-gula friska färgen blandad med nyansen som kinderna får efter en rask promenad, som omgav horisontens kant, gav det iskalla blå höljet en varmare effekt.

 

De försiktiga varma solstrålarna grenade ut sig över marken och rörde vid gräset såsom en man rör vid sin älskares kind, glimmande som om en älva kastat ut sitt skimmrande stoft. Trädgårdens gräs föll i olika nyanser; mörk och kall där den var gömd bakom skuggorna då inte ens den mest starka och ljusa solstrålen kunde nå, gyllene och kärleksfull där de kunde nå.

 

Löven som här och där låg utspridda på marken hade inte än blivit smekta av vindens hand utan låg livlösa och trötta efter vinterns kalla väder. De hade ännu inte vaknat och insett att de var fria från den snö som hade täckt dem och hållit dem fastspända till marken.

 

I mitten av trädgården dit himlens lampa fortfarande lyste stod en flicka utan skor. Hennes små fötter rörde vid det fuktiga och svala gräset, grässtråna smög upp emellan hennes små fina tår. Det vackra långa, gyllene håret följde vindens varje rörelse, den vita hyn såg skör och bräcklig ut, men hållningen hennes tunna kropp behöll var stark och säker. Ögonen som besatt hennes ansikte var varmt bruna och stora, de skvallrade tydligt om känslorna hon höll inom sig; de beundrande, stolta känslorna. Stolt såg hon ut över samhället som fanns nedanför henne, hennes ögon skådade scenariet så som en konstnär ser på sin tavla när den är klar.

 

Fågelkvittret som funnits i bakgrunden nästan ohörligt men alltid där som en del av tavlan avtar, bilarnas brus var det enda ljud som flickans öron fångade upp. De bevingade varelserna hade nu slutat att sjunga och kvittra om vårens härkomst för att i lugn och ro falla i sömn inför natten. Friden och mäktighets känsla försvann med dagens ljus då de nu kalla strålarna föll med solen ner bakom horisonten av mörka träd och sa då på sitt sätt godnatt till allt levande i naturen. Sakta vände sig flickan om och gick mot det vita lite missfärgade huset som fanns i den främre delen av trädgården.

 

Vinden saktade nu in till en svag viskning som endast lätt nuddade vid trädens tunnaste grenar. Allt liv försvann med ljuset.         

Kommentarer
Postat av: Caroline

TACK för en gaaalet bra blogg :D

2009-11-03 @ 13:55:15
URL: http://carolinenorling.blogg.se/
Postat av: Johanna

vad trevligt de låter

2009-11-03 @ 14:04:05
URL: http://fabulousrobertpattinson.se
Postat av: jenny

himla fin design!

2009-11-03 @ 14:12:39
URL: http://jnyyy.blogg.se/
Postat av: babby

Ni bad om min åsikt, här är den:

Tycker att det är JÄTTEbra att det finns bloggar som denna! Väldigt inspirerande att läsa när man vill det! Och det är em väldigt smart idé! Alla som har samma intresse, som går i skolan och skriver texter. Är ju HUR bra som helst att det finns en blogg som denna där dom kan lägga ut sin text och få feedback!BRA!

2009-11-03 @ 14:22:09
URL: http://lindababby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback